fbpx
06 21489000 ron@slanknu.nl

Voedingscoach

 

werkwijze

Voedingscoach voor hulp bij afvallen

Als voedingscoach, ga ik jou helpen met afvallen. Ik heb hiervoor een online programma geschreven. Dit online programma – Optimaal leven, Optimale gezondheid – richt zich niet alleen op afvallen of gewichtsverlies. Het is veel meer! 

Voedingscoach voor betere gezondheid

Als voedingscoach geef ik kennis, tips en begeleiding. Ik werk samen met jou, om je gezondheid weer in eigen hand te nemen. En lekker eten hoort daar natuurlijk bij. Mijn online programma werkt, iedereen kan eraan meedoen!

l

1. Kennismaking & Intake

Na onze gratis kennismaking, vul je het intakeformulier in. Dit formulier stuur ik je per email. Hierin kun je mij je wensen vertellen, en wat je van mij verwacht. 

Je kunt het intakeformulier invullen en terugsturen per email.

AANMELDEN

1

2. Plan van aanpak

Met jouw gegevens krijg ik een goed beeld van de oorzaak (!) van jouw probleem.

Ik ga met jouw gegevens aan de slag en werk een eerste plan van aanpak uit. Dit bespreken we tijdens het eerste video consult.  

Ik wil contact opnemen

}

3. Jij beslist

Tijdens ons eerste video consult, presenteer ik jou het plan van aanpak. Ik vertel je mijn bevindingen. Natuurlijk bespreken we de informatie die jij hebt ingevuld.

Jij kunt op dat moment beslissen, of je het traject van voedingscoaching wil ingaan of niet.

Begin Direct

4. Video consult

Je ontvangt van mij een link, waarmee je in mijn chatroom komt. Je kunt bij je aanmelding voor de chatroom, beslissen of je onder je eigen naam of een alias aanmeld.

Geen ingewikkelde software installeren.
Je hoeft geen account aan te maken of ingewikkelde software te installeren. Het enige wat je nodig hebt, is een mailadres en een actieve internet verbinding.

Jij bepaalt zelf wanneer en hoe vaak jij een video consult wilt boeken.

Aanmelden

Klik om te vergroten

Werkwijze voedingscoach, Online aanmelden voor een voedingsconsult
Werkwijze voedingscoach, voorbeeld van een ebook
i

5. E-Books

Tijdens onze eerste video consult, spreken we over een aantal vastgestelde onderwerpen. Wil je aantekeningen maken? Perfect!

Ik begrijp ook heel goed dat je, niet alles wat ik vertel, ineens zult onthouden. Daarom krijg jij van mij e-books (PDF) toegestuurd.

Zo kun je ons gespreksonderwerp rustig teruglezen. In het e-book kun je aantekeningen maken. Daar is ruimte voor aangemaakt.

Contact opnemen

6. Praktisch en snel

Als voedingscoach houd het graag praktisch. Ik geef je begrijpelijke uitleg. Ik zorg ervoor, dat je zo snel mogelijk op eigen benen kunt staan.

Lange trajecten, waarbij je ongemerkt je portemonnee ziet afslanken, zijn beslist niet nodig. Jij bepaalt hoelang en hoe vaak je mij als voedingscoach nodig hebt.

Ik geef je praktische tips en adviezen. Ik vertel je waar je je boodschappen kunt halen. Ik vertel je hoe je je nieuwe gezonde leven toepast in je gezin, je werk en je sociale leven.

Aanmelden

Fix je probleem!

Je wil dat je probleem (Afvallen – Gezondheid verbeteren – Buikvet verbranden etc.) wordt opgelost? Dan gaan we dat fixen!

E-books

Ik heb een hele serie e-books gemaakt. Deze e-books staan stampvol informatie, tips & tricks voor je. De e-books die ik heb zijn:

 • Intake
 • Startgids (incl. meten en voortgang sheets)
 • Boodschappen en voedingslijst
 • Koolhydraatarme recept ideeën
 • Voedingsadvies – gebaseerd op jouw situatie
 • Hormonen en hun effect op jouw resultaat.
 • Het keto dieet (ebook-serie), alles wat je moet weten, over dit koolhydraatarme dieet. Wat is het, is het gevaarlijk? 
 • Vasten – niets eten dus. (ebook-serie)
 • Carnivoor Dieet (Een complete gids)
 • Research – Meer dan 40 gebundelde bronnen voor jou, waarmee je de zin en onzin leert herkennen.
 • Stop de eetbuien – Zo leer je waardoor die slechte gewoonten worden veroorzaakt. En hoe je het oplost!
 • en meer!

Consult inclusief E-books

Je ontvangt per email, een of meerdere e-books van me. Dit is niet altijd na ieder consult. Soms is dat ook helemaal niet nodig.

Wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor, dan heb ik daar geen standaard e-book voor. Dan is jouw verhaal het belangrijkste, waar we bij stil zullen staan.

Hoe vaker je met me spreekt, des te meer e-books je krijgt. Ik heb er 24 voor je klaarstaan!

Wil je na een paar gesprekken niet verder? Je kunt de dan rest van de e-books kopen

 

E-Learning

Wil je geen gebruikmaken van de video consulten? Ook dat is geen probleem. Alle e-books, kun je tegen een vastgestelde prijs kopen. Je kunt ze op je gemak doorlezen.

Wil je na het lezen van 1 of meerdere e-books, toch nog een video consult inboeken, dan is dat geen enkel probleem.

  Meest gestelde vragen

  Wat is een voedingscoach?

  Een voedingscoach begeleidt mensen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Afvallen, ons gewicht en gezonde voeding zijn dingen waar we ons steeds meer mee bezig houden.

  Mensen die wat gewicht willen verliezen of hun eetpatroon aan willen passen om een gezondere levensstijl te kunnen volgen, kunnen bij een voedingscoach om hulp vragen.

  Wat weet een voedingscoach?

  De voedingscoach is deskundig op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl. De voedingscoach weet alles over gezonde voeding, de juiste hoeveelheden en de juiste balans in het eten. 

  Door daarnaast voldoende te bewegen kan een gezonde levensstijl worden nagestreefd. De voedingscoach adviseert de klanten voornamelijk over een gezond voedingspatroon. Als voedingscoach heb ik een opleiding gewichtsconsulent succesvol afgerond.

  Wat kost een voedingscoach?

  De kosten van voedingscoaching verschillen per praktijk. Je kunt er vaak voor kiezen om een eenmalig gesprek – een consult – te nemen, of je kiest voor een pakket. Een los consult bij Voedingscoach – Slanknu kost per 30 minuten € 30,-. Een consult van 60 minuten kost € 55,-. Wanneer je een pakket neemt, krijg je korting.

  Op deze pagina kun je mijn tarieven voor voedingscoaching vinden.

  Wat doet een voedingscoach?

  Een voedingscoach helpt mensen, die een gezondere leefstijl willen. Als voedingscoach geef ik je kennis en tips over gezonde voeding en leefstijl.

  Door je te helpen met het maken van de juiste voedingskeuzes, ben je in staat om jezelf te transformeren. Je gezondheid zal met sprongen vooruit gaan en je zult weer lekker in je vel zitten. 

  Geeft een voedingscoach ook mentale coaching?

  Ja, ik geef naast informatie over gezonde voeding en begeleiding bij afvallen, ook coaching op mentaal gebied. De manier waarop je met bepaalde situaties omgaat, of juist niet. Ook die zijn erg belangrijk.

  Wat doen negatieve opmerkingen met je? Ga je vervolgens eten als troost of zijn er manieren om het los te laten? Hoe pas je je nieuwe leefstijl toe in je gezinsleven. Hoe doe je dat met feestjes, bijeenkomsten et cetera?

  Door dat soort situaties met jou te bespreken, krijg jij handvatten, waarmee je aan de slag kunt gaan. In een vervolg consult bespreken we daarna hoe het is gegaan.

  Waar is een voedingscoach voor?

  Een voedingscoach is ervoor om je inzicht te geven over een gezond voedingspatroon.  Als voedingscoach, begeleid ik mensen die met gezonde voeding willen afvallen en hun algehele gezondheid willen verbeteren.

  Word een voedingscoach vergoed door de zorgverzekering?

  De kosten van een voedingscoach worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Om voor een vergoeding vanuit je zorgverzekering in aanmerking te komen, dien je dus een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

  Daarnaast, zal de voedingscoach moeten zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Wanneer dat niet het geval is, worden bij de meeste zorgverzekeraars de kosten van voedingscoaching niet vergoed.

  Is de vergoeding voor voedingscoaching hetzelfde als voor een diëtist?

  Nee, de vergoeding van een voedingscoach is anders dan de vergoeding van een diëtist. Voor een diëtist worden namelijk de eerste drie uur dieetadvisering vergoed door de basisverzekering.

  De meeste verzekeraars bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor voedingscoaches, die zijn aangesloten bij een beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten.

  Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

  Nee, als voedingscoach ben ik niet aangesloten bij een beroepsvereniging. Voorheen was ik als gewichtsconsulent wel aangesloten, bij een beroepsvereniging. Doordat ik de aansluiting niet als een toegevoegde waarde – voor mijn cliënten en mezelf zag – heb ik mijn lidmaatschap beëindigd. 

  Wat is het verschil tussen een voedingscoach, een diëtist of gewichtsconsulente?

  Een voedingscoach is niet helemaal hetzelfde als een gewichtsconsulente, al zijn er wel veel overeenkomsten.

  • Een gewichtsconsulente is meestal aangesloten bij een beroepsvereniging (BGN). Voor een voedingscoach is er geen beroepsvereniging.
  • De BGN-gewichtsconsulent werkt volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, een voedingscoach hoeft dat niet.

  Iedereen in Nederland mag zich gewichtsconsulent of voedingscoach noemen, zonder er een opleiding voor te hebben gevolgd. Voor een diëtist geldt dat je wel een opleiding succesvol moet hebben afgerond.

  Het verschil tussen voedingscoach en een diëtist is, dat voor een diëtist je meestal een medische indicatie nodig hebt. Bij een voedingscoach is dat niet nodig.

  Start met Afvallen

  11 + 14 =